Biesenhof 9
6132 SR Sittard
Tel: 046 7850349
Mob: 06 36372697
E-mail: info@metabalfoort.nl

Meta Balfoort, Shiatsu- en Cranisacraaltherapeute

Iets over mijzelf

Ik werkte  dertien jaar als teamsecretaresse in de sociale verzekeringssector. De laatste jaren parttime, om zo een opleiding mbo sociale dienstverlening te kunnen volgen.

Door verschillende verhuizingen én niet in de laatste plaats, de uitbreiding van ons gezin met drie dochters, heb ik ongeveer twaalf jaar ons gezin en huishouden gerund.

Rond 2000 kwam er weer meer ruimte voor mijzelf en begon ik in 2001 met de driejarige opleiding tot Shiatsu-Therapeut aan het instituut voor Shiatsu-Therapie ShuHaRi in Nijmegen. En ik genoot. Vanaf 2002 had ik een eigen praktijk en mijn cliënten groeiden met mij mee. In 2003 volgde er weer een verhuizing en stond ik voor de uitdaging mijn praktijk in Sittard opnieuw op te bouwen. Vanaf mijn diplomering in 2004 tot september 2011 is mijn praktijk thuis uitgebreid met werk als freelance Shiatsu-Therapeut en Stoelmasseur bij een geestelijke gezondheidsinstelling. Ter preventie ziekteverzuim kreeg personeel van deze instelling de mogelijkheid geboden om regelmatig Shiatsu-behandelingen of stoelmassages te ondergaan.

Bij- en nascholingen volgde ik in het verlengde van de Shiatsu-opleiding, onder andere: diagnostiek, 4 dimensioneel bodywork en Chi Nei Tsang (orgaanmassage). Daarnaast werd (en wordt) mijn persoonlijke ontwikkeling (vanaf 1999) mede bepaald door trainingen bij Jef Beerends, praktijk De Binnenweg  in Almen.

Vanuit Shiatsu-Therapie zijn er talloze, vaak dynamische technieken om energie-blokkades in het lichaam ruimte te geven, of op te lossen. In de praktijk bemerkte ik bij mijzelf  vaak  een soort stilvallen bij het tegenkomen van blokkades. Een logisch gevolg hierop was de start van de opleiding Cranio Sacraal Therapie van Etienne Peirsman in België in het najaar van 2007:  Een geduldig wachten, in uitnodigende aanraking, tot een lichaam zelf kan ontspannen en loslaten. Dit met veel verschillende soorten technieken, stevig gefundeerd in anatomie en theorie. In het najaar van 2011 heb ik ook deze opleiding met succes afgerond.

Shiatsu en Cranio Sacraal Therapie, het zijn voor mij twee prachtige wegen die recht doen aan respectvol aanraken en uitnodigen van de Hele Mens. Uitnodigen om, stap voor stap, ten volle te leven wie jij bent.

 

Man loopt over touwbrug naar de overkant

LEVENSKRACHT BREEKT BAAN

IK-VORM VINDT ZICHZELF

IN EEUWIG ONEINDIG ZIJN