Biesenhof 9
6132 SR Sittard
Tel: 046 7850349
Mob: 06 36372697
E-mail: info@metabalfoort.nl

afbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6681-.jpgafbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6694-.jpgafbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6700-.jpg
afbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6704-.jpgafbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6710-.jpgafbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6736-.jpg
afbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6679-.jpgafbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6724-.jpgafbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6733-.jpg
afbeelding tn_Meta_Balfoort_DSC6747-.jpg

Cranio Sacraal Therapie

De technieken van Cranio Sacraal Therapie zijn bijzonder zacht. Iemand die toekijkt, krijgt de indruk dat er niets gebeurd. Het tegendeel is echter waar: vaak vinden botjes hun oorspronkelijke plek terug en krijgen organen meer ruimte en gaan beter functioneren. De zelfregulerende krachten van het lichaam worden aangesproken. Dit kan tijdelijk, soms wel enkele dagen, een toename van klachten geven. Daarna komt er echter verbetering en ontspanning.

 

WANNEER CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Veel klachten kunnen worden behandeld met Cranio Sacraal Therapie, zoals bijvoorbeeld:

 * rugpijn

 * schouder- en nekpijn

 * migraine en hoofdpijn

 * spijsverteringsklachten:

    maag- en buikpijn, darmkrampen, verstopping,   

    diarree

 * gewrichtsklachten

 * duizeligheid, oorsuizen, oorklachten

 * slapeloosheid

 * psychische klachten, depressie, angsten

 * blijvende verkoudheden

 

VOOR WIE?

Cranio is een geschikte therapie voor alle leeftijden, volwassen, maar ook voor pubers en jongvolwassenen: zij vinden gemakkelijker hun eigen weg, gaan zich minder onzeker voelen.

Voor (aanstaande) moeders, baby’s en kinderen is Cranio Sacraal Therapie bij uitstek een geschikte therapievorm vanwege deze zachte benadering. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje: ‘baby en kind’.

 

DE TECHNIEK

Cranio Sacraal Therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een techniek om  blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht op te sporen en te stimuleren.
Het Cranio Sacrale systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat hiertussen vloeit. Dit vocht stroomt tussen onze schedel (cranium), langs het ruggenmerg naar het heiligbeen (sacrum) en terug.

Deze natuurlijke beweging van het hersenvocht wordt het Cranio Sacrale ritme genoemd en uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is. Vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

Als behandelaar ervaar ik de frequentie en kracht van dit ritme op de delen van het systeem (schedel, wervelkolom en heiligbeen) en andere plekken op het lichaam.  Door 'mee te gaan' in het ritme kun je bewegingsverstoringen van bindweefsel, verkrampingen en disbalans binnen het lichaam vaststellen. En vervolgens, door middel van heel lichte druk, het lichaam uitnodigen te ontspannen en ruimte te scheppen.

Soms wordt dit puur lichamelijke werk aangevuld met Somato Emotional Release. Als een lichamelijke blokkade een emotionele achtergrond heeft die nog niet is opgelost, dan is het mogelijk om daarmee 'in gesprek te gaan'.

Tijdens een behandeling van het Cranio Sacrale systeem kan er een spontaan stillpoint optreden, een korte tijd waarbij het ritme bijna helemaal stil ligt en het denken wordt stopgezet. Hetzelfde gebeurt wanneer we bijna in slaap vallen en tijdens onze slaap. Op zo’n moment wordt alle energie onttrokken aan onze hersenen en ingezet voor reparatie en herstel. Het zelfgenezend vermogen (je immuunsysteem) van het lichaam wordt aangezet.

 

 

Copyright 2011-2013 Meta Balfoort Sittard, Limburg